Welke verwarming is het beste?

Een IDEALe zwemspa of IDEALe jacuzzi is altijd uitgerust met een ingebouwde verwarming, maar diverse klanten kiezen er meer en meer voor om de ingebouwde verwarming te combineren met een door de spafabrikant meegeleverde warmtepomp of laten door ons achteraf een IDEALe warmtepomp koppelen aan hun IDEALe jacuzzi. Dan bespaart u tijdens het verwarmen van het spawater. Immers verbruikt een warmtepomp maar 1/5 bij een buitentemperatuur van 10°C en levert hetzelfde vermogen of zelfs nog veel meer! Het is dus een kleine extra investering die u snel zal terug verdienen.  Onze IDEALe spas zijn standaard reeds uitgerust van koppelingen om een IDEALe warmtepomp eenvoudig aan te sluiten.

Een ingebouwde spa verwarming van 1200watt, 2000w of 3000w?
Een ingebouwde verwarming met een hoger vermogen is altijd beter & energiezuiniger dan een verwarming van 1,2kw, maar een warmtepomp blijft het meest voordelige.
Even uitleggen waarom: Een 1200w heater verbruikt in theorie minder vermogen, maar deze dient het water overeenkomstig minimaal 3x langer te verwarmen dan een 3kw verwarming.  Daardoor dient de circulatiepomp of 2-traps jet pomp ook minimum 3x langer te draaien tijdens het verwarmen en verbruikt een Spa met een verwarming van 1,2kw altijd meer energie, ook al maakt men gebruik van een aparte energie zuinige circulatie pomp. 

Bijkomend voordeel van een 3kw verwarmer is dat het verse spawater veel sneller op temperatuur is en de watertemperatuur in de winter tijdens het gebruik van de jacuzzi niet afkoelt, in tegenstelling bij een verwarmer van 1,2kw die het water niet op temperatuur kan houden in de winter tijdens het gebruik van de spa, ook al is uw spa super geïsoleerd. Het spawater verliest zijn temperatuur hoofdzakelijk wanneer de afdekking eraf is en het spawater in contact komt met de lucht.

Onze zeer betrouwbare IDEALe warmtepomp met geavanceerde technologie,     gebruikt 5 tot 6x minder energie dan de traditionele ingebouwde verwarmer om eenzelfde warmte of meer op te wekken. Bij sommige besturingssystemen kan je instellen welke verwarming je wenst te gebruiken: alleen de warmtepomp, alleen de ingebouwde heater of beiden tegelijk. Zo kan je het spawater na het verversen supersnel opwarmen. De IDEALe warmtepomp wordt meestal binnen de meter tot max. 6m van de spa geplaatst. Een IDEALe warmtepomp gebruikt de buitenlucht en drukt die samen om het spawater op te warmen. Dit levert meerdere voordelen op: geluidsarm, onderhoudsvriendelijk, een lage milieu-impact en een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *